Wie ben ik?

Mijn naam is Yolanda Overvelde (1960). Van huis uit ben ik (kinder)verpleegkundige. In het reguliere circuit miste ik steeds meer het kijken naar de totale mens i.p.v. alleen naar de knie of dikke darm. Voor mij zit er achter die knie en dikke darm nog een compleet mens met zijn/haar persoonlijkheid. Dit kan ik niet van elkaar loskoppelen.

Ik werd geraakt door de werking van reflexzonetherapie. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de H.A.N. in Den Haag, een 4-jarige HBO-opleiding voor reflexzonetherapie.

Een andere passie van mij is de klankresonantie. Mijn wens was dit te integreren in mijn praktijk. Om dit te verwezenlijken heb ik een aantal opleidingen, cq modules, gevolgd bij verschillende, voor mij, klankmeesters. Inmiddels ook van een Duitse KNO-arts een klankbehandeling voor Tinnitus geleerd. Hier komt een stuk begeleiding bij kijken.

Ik geef rugmassages. Daarvoor heb ik een workshop integrale lichaamsmassage en een 6-daagse cursus aromatherapie en lichaamsmassages gevolgd.

Sinds 2013 richt ik me tevens op het energetisch coachen (Sarafijn coachen), waarbij ook mijn hoogsensitiviteit wordt ingezet. Zie verder informatie bij link Sarafijn coaching onder Reflexzonetherapie.

Twee andere specialiteiten zijn zwangerschapsklachten en stervensbegeleiding/rouwverwerking. Voor beiden zijn specifieke behandelingen ontwikkeld door professionals.

In 2015 ben ik gestart met een 8-daagse Master Training Oncologie Reflexologie bij Total Health.

Praktijk Sjemaja staat voor persoonlijke aandacht, een veilige omgeving om processen in gang te zetten, professionaliteit, zorgvuldigheid, groei, ontwikkeling en bewustwording. Samenwerking met u als cliënt is echter ook onmisbaar in mijn praktijk. Alleen met uw medewerking kan er verandering in uw (klachten)patroon ontstaan.

Ik ben lid van de VNRT (Vereniging Nederlandse Reflexzone Therapeuten) en de RBCZ/TCZ (HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg / Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) . Dit heeft voor u het voordeel dat de behandelingen, in het aanvullende pakket, (deels) vergoed worden bij ± 23 zorgverzekeraars.

In de vereniging ben ik actief als visiteur, wat inhoud dat ik met een collega andere collegae bezoek om te kijken of ze voldoen aan de eisen van de VNRT en (starters) kan adviseren en op weg helpen van hun praktijk.

Om mijn kwaliteiten en professionaliteit op peil te houden volg ik elk jaar bijscholingen en ben ik bij een intervisiegroep aangesloten.

Links naar mijn opleidingen en beroepsverenigingen.